Voorjaarsbijeenkomst en lezing

Voorjaarsbijeenkomst wordt dit jaar najaarsbijeenkomst op 2 november 2021.

 

In het tijdschrift (voorjaarsnummer 2020) stond de uitnodiging voor onze jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst op 7 april 2020. Gezien de ontwikkelingen omtrent het coronavirus kon een bijeenkomst in het gemeenthuis in 2020 niet doorgaan.

Gelukkig is de situatie nu verbeterd en is de bijeenkomst en lezing gepland op dinsdag 2 november 2021 in het gemeentehuis.

De lezing wordt gegeven door dr. Freek Smidt, voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van onze gemeente.

 

 

 

Terugblik:

Lezing 2019

Getoond werd de in 2019 gerealiseerde historische film "Het wonder van Bloemendaal" over de ontstaansgeschiedenis van de dorpskerk van Bloemendaal. De film werd toegelicht door Marion van Bussel. De film kan bekeken worden via de website van Welzijn Bloemendaal, www.welzijnbloemendaal.nl.

 

Lezing 2018

Lezing door Bram Vlaun, stedenbouwkundige bij de Gemeente Bloemendaal: "Het DNA van de Gemeente Bloemendaal: vijf kernen, vijf karakters". 

 

Lezing 2017
Stadsbouwmeester Max van Aerschot over 'Bloemendaal en de vol-ledige openbare ruimte'. De Ereprijs ging naar Martin Bunnik voor zijn boek over Huis te Vogelenzang en de familie Barnaart. 

Lezing 2016
Johan Stuart over Buitenplaats Leyduin. De ereprijs werd uitgereikt aan Buurtvereniging Bloemendaal Noord voor hun inspanningen voor het behoud van het hoofdgebouw van Meerenberg dat nu een woonbestemming krijgt en verder zal gaan onder de naam Carre van Bloemendaal.

Lezing 2015
Dr. Inge de Wilde over films en filmers in Bloemendaal. 


Lezing 2014
Drs. Mathilde van der Kleij over de architect van de Adelbertkapel in Bloemendaal: Dom Bellot, architect en monnik.


Lezing 2013 

Drs. J.J. van Setten, Droom en daad, Bloemendaals lange zoektocht naar een mooi gemeentehuis.


Lezing 2012

Joan Patijn, lezing over de familie Zocher, architect-tuinarchitecten.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave