Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

MariusBauerlaan5

Marius Bauerlaan 5

Architect: Willem Cornelis Bauer

Bouwjaar: 1901

Provinciaal monument

 

Villa de Merel is in 1901 naar ontwerp van architect Willem Cornelis Bauer (1862-1904) gebouwd  voor mevrouw E.M. van Hoogstraten-van Hoytema. De villa is gesitueerd tegenover de voormalige trambaan van Haarlem naar Zandvoort. Door de aanleg van deze trambaan in 1899 werd dit deel van Zuid Kennemerland ontsloten en kon Aerdenhout zich tot villagebied ontwikkelen. Het pand is één van de weinige houten huizen in Aerdenhout.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave