Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

Aerdenhoutsduinweg5

Aerdenhoutsduinweg 5

1905

Gemeentelijk monument

 

Landhuis, in 1905 ontworpen en in 1930-1931 verbouwd tot postkantoor. In dezelfde tijd zijn de aanbouw aan de achterzijde en het lage bijgebouw elders op het terrein gerealiseerd. Na het vertrek van het postkantoor is het gebouw opnieuw in gebruik genomen als woonhuis.
Het pand behoort tot de vroege generatie villa’s en landhuizen in Aerdenhoutspark en vertoont de kenmerken van de schilderachtige architectuur, met referenties aan middeleeuwse burchten en kastelen. De ronde hoektoren, maar ook de verspringingen in de rooilijn zijn karakteristiek voor deze stijl.

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave