Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.1.Aerdenhoutsduinweg 13. Rockaerts-Duyn.  2

 

Aerdenhoutsduinweg 13

1901 - 1902

Provinciaal monument

 De villa met atelier, genaamd Rockaertsduin, is in 1902 ontworpen door architect W. C. Bauer voor schilder 

G. H. Breitner in de Engelse landhuisbouw. Het pand betreft één van de vier villa’s die door Bauer in Aerdenhout in 1901 en 1902 zijn gebouwd. Twee ervan, onder andere de atelierwoning voor zijn broer Marius, zijn inmiddels gesloopt. Villa De Merelhof, M. Bauerlaan 5 in 1901 gebouwd voor mevrouw E. M. Hoogstraten-van Hoytema, is eveneens in het provinciale monumentenregister opgenomen. Bovengenoemd pand bevindt zich in de oudste villawijk van Aerdenhout  Het Aerdenhoutspark dat vanaf 1899 is aangelegd.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave