Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.4.Bentveldsweg 104.Villa Duinweide

Bentveldsweg 104

1902

Provinciaal monument

Villa Duinweide is in 1902 gebouwd door de architecten Willem C. Bauer (1862-1904) EN Theo Reuter, voor mevrouw E.M. van Hoogstraten-van Hoytema. Bauer kende mevrouw van Hoogstraten vanuit de coöperatieve landbouwonderneming Walden die door Frederik van Eeden in 1898 in Bussum was opgericht. Voor deze kolonie had Bauer een aantal hutten en kleine landhuizen ontworpen voor mevrouw Van Hoogstraten. De villa Duinweide staat vrijwel op een vierkante plattegrond en werd omstreeks 1968 gerestaureerd.

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave