Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.40.Boekenroodeweg 35.Boerderij Duin en Vaart  2

Boekenroodeweg 35

1580

Rijksmonument

 

Deze fraai gerestaureerde boerderij Duin en Vaart met zijn rieten kap van het type dwarshuis heeft nog restanten van het oorspronkelijke 16de-eeuwse  gebouw. De datum van bouw staat niet vast. Volgens de bewoners, de derde generatie Van der Velden, stamt de boerderij uit 1580 en maakte deel uit van de buitenplaats Boekenroode. Vanaf 1924 begon men Boekenroode te verkavelen.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave