Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.61.Langelaan 3.Huis Marja

Langelaan 3

1917-1918

Architect: Jacobus de Lugt

Gemeentelijk monument

 

In 1918 ontworpen eigen woonhuis door de architect Jacobus de Lugt in een bouwstijl met kenmerken van het Rationalisme en de Arts-and-Craftsbeweging. In de detaillering is bewust gestreefd naar een zekere mate van ambachtelijkheid, terwijl het ontwerp vanuit de eisen der constructie tot stand is gekomen. Erfbeplanting en interieur,  voor zover nog aanwezig, vormen een eenheid met het woonhuis.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave