Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.72.Mr.H.Enschedeweg 5.Houten Landhuis  2

 Mr. H. Enschedeweg 5

1922

Architect: Richard Riemerschmid

Gemeentelijk monument

 

Houten landhuis dat in 1921 is ontworpen door de architect Richard Riemerschmid. De architect, stedenbouwkundige en ontwerper professor Riemerschmid (München 20 juni 1868-13 april 1957) geldt als een van de belangrijkste kunstenaars van Duitsland van het eerste kwart van de twintigste eeuw. In de jaren twintig was hij voorzitter van de Duitse Werkbund en directeur van de Kunstgewerbeschule te Neurenberg. Wereldfaam geniet hij als architect van de fabriek van de Deutschen Werkstätten met de bijbehorende tuinstad te Hellerau, bij Dresden (1907-1913), de eerste tuinstad van Duitsland. 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave