Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

 

G.9.Bennebroekerlaan 93.Oude Postkantoor.B-Broek

Bennebroekerlaan 93

1899

Gemeentelijk monument

Het in neorenaissance  stijl  gebouwde voormalige postkantoor als woonhuis is gelegen in de rooilijn van de Bennebroekerlaan pal tegenover de Roohellerbrug, op de hoek van de Bennebroekerlaan, Meerweg, Schoollaan en Binnenweg. Het pand lag tot 1929 ingeklemd tussen twee buurpanden. In dat jaar wordt, uit verkeersoverwegingen, de entree van de Schoollaan verbreed en het oostelijke buurpand gesloopt. Het gebouw dateert uit 1899. Met de voltooiing krijgt Bennebroek haar eigen postkantoor. Het voormalige postkantoor is opgetrokken in de voor die tijd gangbare neorenaissancestijl. De belangrijkste wijzigingen betreffen de linker (oostelijke) zijgevel en de achtergevel. De voorgevel bleef nagenoeg intact.  

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave