Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.5. Binnenweg 8.Woning tuinman Koetshuis

Binnenweg 8

1860 en 1875

Provinciaal monument

Het lichtblauw gepleisterde woonhuis voor tuinman en koetsier is gebouwd tussen 1860 en 1875 in chalêtstijl. Het pand maakt deel uit van het Huis te Bennebroek.  In 1935 werd het pand tot één woning verbouwd en werd de rechter deuropening dicht gemaakt. Op de hoek van de linkerzijde van de voorgevel is een pilaster te onderscheiden waar het gietijzeren hek begint dat oorspronkelijk als erfafscheiding voor het Huis te Bennebroek diende.

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave