Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.6.Binnenweg 14 Herberg De Grave Tromp

Binnenweg 14

19de eeuw

Provinciaal monument

Het woonhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw had als oorspronkelijke bestemming herberg.

De Grave Tromp, is gebouwd op de rooilijn van een gelijknamige herberg uit 1663.  Het witgepleisterde pand staat met de korte zijde naar de Binnenweg en met de rechter lange zijde naar de Reek gekeerd. Het is een voorbeeld van kleine herbergen met veranda, die in de 19de eeuw op meerdere plaatsen in Bennebroek en omgeving te vinden waren. Bijzonder van waarde zijn de gietijzeren hekken van veranda en van balustrade op linker uitbouw.

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave