Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.13.Binnenweg bij 6.Ter Herinering 1916. Obelisk

Binnenweg bij 6

Obelisk ter nagedachtenis van 11 augustus 1916

Rijksmonument

Aan de Binnenweg, links van de weg, ligt het Bennebroekerbos met in de weide een Obelisk. Deze obelisk staat er ter nagedachtenis aan het bezoek dat H. M. Koningin Wilhelmina bracht aan de in Bennebroek gelegerde troepen van het instructiebataljon uit Kampen op
11 augustus 1916. Het Bennebroekerbos en de weide zijn eigendom van het Landschap Noord-Holland.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave