Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.51. Kerklaan 11. Kloostercomplex St. Jozefkerk

Kerklaan 11

Nicolaas Nelis

1900

Gemeentelijk monument

St. Jozefkerk.

De Rooms-Katholieke parochiekerk St. Jozef is gelegen pal in de zichtlijn van de Kerklaan. Het gebouw is verbonden met de naastgelegen pastorie en met het achtergelegen St. Luciaklooster. Ten oosten van de kerk staat de St. Franciscusschool. De huidige kerk is gebouwd in 1900 en vervangt een voorganger uit 1894 die wegens verzakkingen is gesloopt. Uit onderzoek is gebleken dat het gebouw tot op heden onvoltooid bleef. Zo is de kerktoren nooit gerealiseerd.  De kerk is in neogotische trant gebouwd naar ontwerp van architect-aannemer N. Nelis, die ook het ontwerp leverde van de pastorie en het St. Luciaklooster.

 

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave