Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.A.13.Rijksstraatweg 75.B-Broek

Rijksstraatweg 75

1900

Gemeentelijk monument

Rijksstraatweg 75 is een vrijstand gelegen pand aan de westzijde van de weg. Het staat met de voorgevel pal in de rooilijn van de weg en behoort tot de oude bebouwing langs de Rijksstraatweg. Het pand dateert uit circa 1900. De bouwstijl is traditioneel en ambachtelijk. 

Belangrijke wijzigingen betreffen uitbreidingen aan en wijzigingen in de achtergevel en interne wijzigingen.  In 1979 zijn in de voorgevel luiken geplaatst (gebaseerd op een historische bouwtekening). De luiken in de dakkapel dateren eveneens uit dit jaar. In 1984 is de berging aan de linker zijgevel gebouwd.

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave