Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.85.Rijksstraatweg 87-89.Willinkschool

Rijksstraatweg 87-89

J. A. G. van der Steur

1904

Gemeentelijk monument

De Willinkschool is vrijstaand gelegen aan de westzijde van de Rijksstraatweg op een glooiend terrein. Aan de zuid- en de westzijde grenst een schoolplein. De school is in 1904, geheel op initiatief en kosten van de Ambachtsvrouwe van Bennebroek J. G. M. Willink gebouwd naar ontwerp van architect J. A. G. van der Steur. Het oorspronkelijke schoolgebouw uit 1904 omvatte een hoofdgebouw met klaslokaal en op de verdieping het woonhuis van de schooldirecteur en een aanbouw met twee klaslokalen en schoolentree. Aan de voorzijde is nog altijd het toegangspad zichtbaar dat naar deze voormalige entree leidde. De school heeft Neorenaissancekenmerken vermengd met elementen uit de Engelse Landhuisstijl. Rond 1930 is de school  vergroot met vier klaslokalen onder een schilddak.

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave