Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.87.Rijksstraatweg 113.Beukenhorst

Rijkstraatweg 113

A. T. Kraan

1927

Gemeentelijk monument

Complex Stichting Vogelenzang

(De Geestgronden). De paviljoens Beukenhorst (west) en Lokhorst (oost) flankeren de noord zuid as die gevormd wordt door het administratiegebouw, kerk en watertoren. Ze zijn tegenover elkaar gesitueerd ter weerszijden van de vijver en bezitten een vergelijkbare verschijningsvorm. Ze zijn als observatiepaviljoen door A.T. Kraan in 1927 ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School. Beukenhorst was bestemd voor 60 onrustige mannen, Lokhorst voor 60 onrustige vrouwen. Wijzigingen betreffen de interne structuur en verwijderde horizontale verdelingen van de roeden uit de ramen.

 

G.87.Rijksstraatweg 113.Lokhorst

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave