Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.A.14.Rijksstraatweg 93-95.B-Broek  2

Rijksstraatweg 93-95

Jan Gratama

1890

Gemeentelijk monument

Het dubbele woonhuis Rijksstraatweg 93-95 is vrijstaand gelegen in een flauwe bocht aan de westzijde van de Rijksstraatweg, nabij de grens met de gemeente Hillegom. De bebouwing behoort tot de oude bebouwing langs de Rijksstraatweg en staat met de voorgevel pal in de rooilijn van de weg. Het pand dateert in zijn verschijningsvorm uit circa 1890 maar bezit mogelijk een oudere kern. Het rechter bouwdeel (noord) is, gezien het toegepaste metselwerk, mogelijk van oudere datum dan de linker bouwmassa. De bouwstijl is ambachtelijk en traditioneel. De belangrijkste wijzigingen betreffen gewijzigde raamindelingen en de gepleisterde kopgevel (noord). 

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave