Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

Bennebg43

Bennebroek

Bouwjaar: Tweede helft 19de eeuw

Het woonhuis met werkplaats, Huize Flora, is vrijstaand gelegen op een terugspringende rooilijn op de hoek van de Bennebroekerlaan en de Bennebroekerdreef. Schuin aan de overzijde ligt de voormalige Trambrug. Daarachter liggen de vlakke terreinen van de voormalige blekers- en bollenvelden. Aan de westzijde van het woonhuis op een sterk terugspringende rooilijn, staat een voormalige bollenschuur. Beide gebouwen dateren uit de tweede helft van de 19de eeuw.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave