Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

Bloemendaal-350-jaar-kerk-en-dorp---kopie

Bert Sliggers

1986, Schuyt en Co, Haarlem

Uitgegeven naar aanleiding van het 350 jarig bestaan van de Nederlands Hervormde Kerk te Bloemendaal. Het is niet alleen de geschiedenis van het gebouw maar vooral van de mensen die ruim drie eeuwen lief en leed met elkaar hebben gedeeld in verbondenheid en verdeeldheid. het boek is tweeledig van opzet: het eerste deel bevat een overzicht van de vroege geschiedenis van Bloemendaalen het religieuze en sociale klimaat van de 17e eeuw.

Het tweede deel bevat de kerkelijke en sociaal-economische historie van Bloememdaal.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave