Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.12.Bergweg 30. Villa Jachtduin

Bergweg 30

1735

Rijks monument

Villa Jachtduin


De goed onderhouden, kleine woning Jachtduin, gelegen in het duin bij de ingang van de Bergweg, stond in de 19de eeuw ook als Herderij bekend. Het huis staat beschreven als boerenwoning met schuur en hooischelf aan het bospleintje in het dal. De tekst van de luidklok op het dak luidt: ‘erven Alewijn-Crombagh 1738’. Het jaartal 1735 wordt genoemd als jaar van de bouw. In de tuin bevindt zich een bakhuisje in originele staat.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave