Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.28. Bloemendaalseweg 138.Theekoepel De Rijp

Bloemendaalseweg 138

1789

Rijks monument

De theekoepel of theehuis van De Rijp is in 1789 gebouwd op de buitenplaats De Rijp in opdracht van Philip Kops. Kops was een vermogend textielkoopman en bewoonde zomers het buiten De Rijp sinds 1758.  De Bloemendaalse dorpstimmerman Lambert Rouwens had de koepel voor 1147 gulden getimmerd. Tot op heden is de theekoepel nog als zodanig in gebruik.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave