Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.13. Bloemendaalse- weg 37-39 Oude Postkantoor

Bloemendaalseweg 37-39

H. Sjoerds

1901

Gemeentelijk monument

In de dorpskern van Bloemendaal gelegen voormalig Postkantoor is in 1901 ontworpen door de architect H. Sjoerds met kenmerken van de sobere Jugendstil. De verdieping had een woonfunctie. Het postkantoor, gesitueerd aan het bebouwingslint van de hoofdstraat binnen de dorpskern, levert vanwege de karakteristieke opbouw in samengestelde volumes een beeldbepalende bijdrage aan de overigens vrij vlakke bebouwingswand. De gevel wordt gesierd door twee gave tegeltableaus met als opschrift: INGANG-PUBLIEK en RIJKSPOST en TELEGRAAFKANTOOR, vervaardigd door fabriek ‘De Utrecht’.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave