Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.14. Bloemend.weg 62-64

Bloemendaalseweg 62-64

Mulder & van Asdonk

1922

Gemeentelijk monument

Winkel woonhuis, gelegen aan de hoofdwinkelstraat van de dorpskern van Bloemendaal. Oorspronkelijk filiaal van de firma Wisbrun en Liffmann damesmode te Haarlem. Het pand maakt onderdeel uit van de gesloten gevelwand, maar heeft door de uitkragende erkers en de terug liggende loggiaverdieping een sterk plastische werking. Het
woonhuis, met over de gehele begane grond het winkelgedeelte, is in 1922 door het lokale architectenbureau Mulder en van Asdonk ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School. De gebeeldhouwde vrouwenfiguur, ‘de IJdelheid’, is naar ontwerp van H. A. van den Eijnde.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave