Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.15. Bloemend.weg 66-68 Van vessum

Bloemendaalseweg 66-68

Mulder & van Asdonk

1910-1912

Gemeentelijk monument

Het winkel woonhuis is gelegen aan de winkelstraat van de dorpskern van Bloemendaal. Oorspronkelijk gebouwd voor slagerij Köhler. Het pand is gesitueerd op de hoek met de Zomerzorgerlaan en is overhoeks symmetrisch ontworpen. In 1910 door het lokale architectenbureau Mulder en van Asdonk ontworpen in traditionele bouwstijl met kenmerken van het Hollands Classicisme. Een opmerkelijke combinatie
wordt gevormd met het naastliggende winkelpand nr. 62-64, eveneens van de hand van Mulder & Van Asdonk, maar een decennium later gebouwd, volgens geheel andere architectuuropvattingen. De winkelpuien hebben nog de originele gesneden stijlen in het bovenlicht. De winkelpui aan de Bloemendaalseweg heeft links de winkelingang en rechts een portiek met entree naar de woning. 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave