Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.33. Bloemendaalseweg 175 De Beek

Bloemendaalseweg 175

1905

Rijks monument

Complex De Beek
De tuinmanswoning maakt deel uit van de historische buitenplaats De Beek. In 1905 werd bij de voormalige moestuin de woning gebouwd. Gebouw op samengestelde plattegrond, opgetrokken van rode baksteen onder overstekend zadeldak met ongelijke schilden, belegd met rode pannen. Boven- en zijlichten met roedeverdeling. Daarnaast houten kruisvenster met onderluiken en roeden in de bovenlichten. Aan dit onverharde zijpad van de Bloemendaalseweg waar de tuinmanswoning aan staat komt men vervolgens bij de ingang van manege Muller en de tuinvereniging Buytentwist. In de 19de - begin 20ste eeuw werd dit pad de Omvalslaan genoemd naar de gelijknamige tuinderij De Omval van de firma Roozen (zie ook Busken Huetlaan 6, Bloemendaal).

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave