Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.32.Busken Huetlaan 8-10-12.Vila 1896  2

Busken Huetlaan 8-10-12

W.F. Doeglas

1896

Gemeentelijk monument

De driedubbele villa is een typologische kruising tussen geschakelde herenhuizen en een vrij gelegen villa. Vanaf de straat vertoont de driedubbele villa volledig de uitstraling van een villa, zoals die elders in Bloemendaal, bijvoorbeeld in Duin en Daal rond die tijd, gerealiseerd werden. Maar de achterkant is vlak uitgevoerd, als gewoonlijk bij een rij herenhuizen in een gesloten bouwblok. De architect W. F. Doeglas is regionaal bekend. Het ontwerp is in detaillering in de stijl van de neorenaissance, met een pseudo -symmetrische hiërarchische gevelopbouw, maar het silhouet is schilderachtig te noemen.

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave