Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.82.Kennemerweg 34.Theekoepel Wildhoef

Kennemerweg 32

1791

Rijks monument

Complex Wildhoef


Theekoepel van buitenplaats Wildhoef
De theekoepel, die deel uitmaakte van de buitenplaats Wildhoef, staat op de hoek Kennemerweg- Kerkplein. De vierkante theekoepel is gebouwd in 1791 in opdracht van Willem Philip Kops die sinds 1787 eigenaar was van de buitenplaats Wildhoef. De dorpstimmerman Lambert Rouwens bouwde de koepel voor 1847 gulden. Bloemendaal telde vroeger meerdere van deze theekoepels waar de bewoners onder het genot van een kopje thee uitzicht hadden op de doorgaande weg.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave