Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

donkerelaan houtschuurong

Donkerelaan bij 55

Vroeg 20ste eeuw

Gemeentelijk monument

Complex Wildhoef


Houtschuur Wildhoef
De houten schuur van de voormalige buitenplaats Wildhoef is vrijstaand gelegen aan het begin van de Donkerelaan. Hij staat in de zichtlijn van het Kerkplein en markeert, tezamen met de toegangskolommen, de hoofdentree van het voormalige landgoed
Wildhoef. De schuur dateert in zijn huidige verschijningsvorm waarschijnlijk uit de vroeg 20ste eeuw. Het is echter waarschijnlijk dat hier sinds 1756 een houten schuur heeft gestaan, bestemd voor de opslag van hout. Het is de periode waarin de kleinschalige hofstede Wildhoef zich transformeert in een bloeiende buitenplaats.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave