Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.11.Duin en Beeklaan 30.Meerzicht voorm PZ

Duik en Beeklaan 30

Ca. 1600

Provinciaal monument

Meerzicht woning voormalig Provinciaal Ziekenhuis


Het huis Meerzicht was in oorsprong een hofstede uit ca.1600. In 1848 werd aan de oostzijde een deel toegevoegd toen het pand tot woonhuis werd verbouwd voor de geneesheer-directeur van het in diezelfde tijd door Zocher gebouwde psychiatrische ziekenhuis Meer en Berg. Omstreeks 1900 is de serre toegevoegd. De zijgevels zijn in 1956 vernieuwd.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave