Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.42. Hoge Duin en Daalseweg 17 villa Hoogh Duijne oorspronkelijk villa Blokland

Hoge Duin en Daalseweg 17

J. Wolbers

1902

Gemeentelijk monument

Villa Blokland / Hoogh Duijne


De villa Blokland in het villapark Duin en Daal is in 1902 door de architect J. Wolbers ontworpen en is gesitueerd op een van de hoogste duintoppen van het villapark. Enigszins verscholen in het groen is het desalniettemin een verrassende verschijning door de licht gepleisterde wanden en de bijzondere architectuurvormen, beïnvloed door de Jugendstil (vergelijk ook Mollaan 1a) en het Old English (vakwerk). Het villapark Duin en Daal is net als het andere villapark Kweekduin ontwikkeld door de particuliere NV Binnenlandsche Exploitatiemaatschappij van Onroerende Goederen. De aanleg van Park Duin en Daal is naar een ontwerp van de tuin- en landschapsarchitect L. A. Springer uit 1897, waarbij is ingespeeld op het aanwezige heuvelige duinlandschap en de reeds bestaande structuur van de door J. D. Zocher jr. ontworpen gelijknamige buitenplaats. In de jaren 1940/1950 kreeg de villa Blokland de naam Hoogh Duijne.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave