Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.45.Hogeduin en Daalseweg 53.Villa Rachel Stein

Hoge Duin en Daalseweg 47-53

S.P. Reinierse

1916

Gemeentelijk monument

Landhuis Rachel Stein Door de lokale aannemer/architect S. P. Reinierse in het Park Duin en Daal in 1916 ontworpen landhuis Rachel Stein met uitzicht op de zee en de duinen. Gebouwd in de stijl van het traditionalisme met neo-classicistische kenmerken. De plattegrond volgt het Engelse type met de grote centrale ‘hall’, de woonvertrekken daaromheen en een aparte vleugel voor het personeel. Het landhuis is hooggelegen in een ruime parkaanleg, die vloeiend overgaat in de duinvegetatie. Tegenwoordig is het landhuis opgesplitst in appartementen, na in gebruik te zijn geweest als kinderhuis.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave