Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.13.Huygens Backerlaan 2.Villa De Heerd

Huygens Backerlaan 2

J. Th. J. Cuypers en J. stut

1909

Provinciaal monument

 

Villa De Heerd

De architecten J. Th. J. Cuypers en J. Stut bouwden voor C. N. J. Moltzer in 1909 villa De Heerd.

Op een gevelsteen aan de noordzijde staat vermeld dat de eerste steen is gelegd door Marianne Moltzer op 5 maart 1909. De villa is gelegen in het Bloemendaalsche Park en behoort  tot villacategorie sobere, ongepleisterde baksteenarchitectuur naar voorbeeld van de Engelse villastijl, genaamd Queen Anne. In 1913 werd de villa in de Haarlemsche Gevelwedstrijd bekroond met een zilveren medaille, uitgeloofd door de gemeente Bloemendaal en de Vereniging Bloemendaals Bloei.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave