Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.46.Iepenlaan 13.Vila De Hoeve   2

Iepenlaan 13

Mulder & Van Asdonk

1923-1924

Gemeentelijk monument

Villa De Hoeve


De in het Kinheimpark gelegen villa De Hoeve is in 1923 gebouwd naar ontwerp van het Bloemendaalse architectenbureau Mulder & Van Asdonk in de Engelse Landhuisstijl met elementen van de Amsterdamse School. Opdrachtgever was G. P. J. Beccari, directeur van de ‘Binnenlandsche’ en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de aanleg van Kinheimpark. Alle vier de zijden zijn sculpturaal ontworpen: er is geen hiërarchie in de vormgeving van de voor- of achterkant. In de gevel met de entree, schuin op de Iepenlaan, is een zandstenen gevelsteen opgenomen, met een afbeelding van het huis en de naam ‘De Hoeve’, naar ontwerp van H. A. van den Eijnde.

G46

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave