Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.79.Kennemerweg 29.Boerderij Veen en Duin Cluster

Kennemerweg 29

1734 en 1751

Rijks monument

Boerderij Veen en Duin


De boerderij Veen en Duin is van het type langhuis en is gebouwd tussen 1734 en 1751. Het is een laag, met pannen gedekt gebouw met een verhoogde opkamer en een uitgebreide schoorsteen. De boerderij ligt schitterend, midden in een ongerept stukje Bloemendaal met rondom weilanden waar schapen lopen. Bij de boerderij hoort een schuur en een kapberg (hooiberg) en ongeveer tweeënhalve hectaren grond, waarbinnen ook het watertje ‘De Kom van Walter’ ligt. De boerderij behoorde vroeger tot het bezit van de buitenplaats Wildhoef. Het rood- wit en groen van de luiken is ontleend aan de kleuren van het familiewapen van de vroegere eigenaars Van Wickevoort Crommelin.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave