Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.90.Koninginne gr.Dennen- oord

Koninginneduinweg 7-7a

J.A.G. van der Steur

1902

Rijks monument

Villa “Dennenoord” is in l902 gebouwd door architect J. A. G. van der Steur voor P. J. E. Lefèbvre. Het pand staat in één van de oudste villaparken van Noord-Holland, Duin en Daal, aangelegd vanaf l897. De villa is beeldbepalend gesitueerd halverwege het geaccidenteerde duinterrein, op de kruising van de Midden Duin en Daalseweg en de Koninginneduinweg, en wordt omgeven door een grote tuin. De villa is ontworpen in overgangsarchitectuur met elementen van Engelse landhuisstijl, Jugendstil, rationalisme en Italiaanse bouwkunst. Het pand verkeert nog grotendeels in oorspronkelijke staat. In l9l9 heeft het aan de achterzijde op de begane grond een kleine uitbouw verkregen en in l990 is het in twee woningen gesplitst waarbij de oorspronkelijke indeling grotendeels bewaard gebleven is. Het bijbehorende koetshuis, gelegen aan de overzijde van de Midden Duin en Daalseweg (no.9), is in l953 tot woonhuis verbouwd en valt buiten de bescherming.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave