Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.91.Jozef Israelsweg 17 en 19.voormalig hotel Duin en Daal  3

Koninginneduinweg 13 -Jozef Israelsweg 17-19

Joh. W. Stom 

1902

Rijks monument

Complex Duin en Daal


Voormalig hotel Duin en Daal
In 1902 gebouwd vrijstaand bouwblok naar ontwerp van de Haarlemse architect Joh. W. Stom, onderdeel uitmakend van het complex van het voormalige hotel Duin en Daal als eerste uitbreiding. Wat resteert van dit in 1986 deels verbouwde bouwblok is een twee bouwlagen hoog bouwvolume op U-vormige plattegrond met aan de oostzijde daarvan een twee bouwlagen hoge aanbouw op rechthoekige plattegrond. Het oorspronkelijke interieur van het bouwblok is grotendeels gewijzigd. Het geheel is van algemeen belang als historisch functioneel onderdeel van het complex van het voormalige hotel “Duin en Daal”; uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt en vanwege de ensemblewaarde met het voormalige buitenhuis “Duin en Daal”. Tevens is het bouwblok van belang vanwege de zeer beeldbepalende en beeldondersteunende ligging in het villapark Duin en Daal.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave