Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.92.Koninginne Duinweg 13a-15a- 17.voormalig hotel Duin en Daal  2

Koninginneduinweg 13a- 15a- 17

J.A.G. van der Steur 

1907

Rijks monument

Complex Duin en Daal


Voormalig hotel Duin en Daal
De villa met torentje, gebouwd in 1907 naar ontwerp van de Haarlemse architect J. A. G. van der Steur, heeft deel uit gemaakt van hotel Duin en Daal als tweede uitbreiding van het hotel. In de Tweede Wereldoorlog werd het hotel bezet door de Duitsers. Na de oorlog is de glorietijd van het hotel voorbij en werd het in 1972 rusthuis. In 1986 kreeg het pand na een flinke verbouwing de woonbestemming.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave