Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.57.Korte Kleverlaan 89-93.Verduin

Korte Kleverlaan 89-93

1912

Gemeentelijk monument

Werkplaats met bovenwoningen


Een pand volgens proefondervindelijk gebruik, experimenteel monolithische betonconstructie, uitgevoerd door eigenbouwer/aannemer R. Juriën. Het gebruik van gewapend beton voor de timmermanswerkplaats is duidelijk afleesbaar
aan de buitenzijde, terwijl de bovenliggende woningen in het daartoe meer geëigende materiaal van baksteen zijn opgetrokken. De werkplaats met bovenwoningen is gebouwd in 1912 in de stijl van de Overgangsarchitectuur die nog steeds bedrijfsmatig in gebruik is. Gedurende vele jaren was in het pand aannemersbedrijf Verduin gevestigd.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave