Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.93. Korte Parkweg 1-1a Tangkal Rambei

Korte Parkweg 1-1a

J.W. Hanrath

1894

Rijks monument

Villa “Tangkal Rambei” is in l894 ontworpen in schilderachtige Engelse landhuisstijl met elementen van chaletstijl door architect J. W. Hanrath (l867-1932) voor J.E. Scheltema. Het staat in het oudste villapark van Bloemendaal, Het Bloemendaalsche Park, aangelegd vanaf l883. Het pand is beeldbepalend gesitueerd op de kruising van de Korte Parkweg met de Rijperweg, in een tuin ontworpen door L. A. Springer. Het perceel wordt voor het merendeel nog omgeven door de oorspronkelijke ijzeren erfafscheiding met aan de oostzijde de entree tot de oprijlaan die naar de hoofdingang voert. Van de oorspronkelijke tuinaanleg is weinig bewaard gebleven door de bouw van een bungalow in l961 op het oostelijk deel van het terrein die buiten de bescherming valt.

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave