Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.59.Krullenlaan 23 .Landhuis De Boer  2

Krullenlaan 23

C.C. van Beaumont

1929

Gemeentelijk monument

Landhuis De Boer is in 1929 ontworpen door de lokale architect C. C. van Beaumont in de stijl van de Amsterdamse School met kenmerken van het Haags expressionisme/Frank Lloyd Wright (luifels, geometrische rechthoekige vormen). De plattegrond met de centrale ‘hall’ en het zitje (de ‘inglenook’) gaat terug op het Engelse landhuis. Het huis is geheel vrij gelegen, alle zijden architectonisch verbijzonderd. Het landhuis is op detailonderdelen gewijzigd. Het huis heeft niet een specifieke voorgevel, vandaar dat de naar de Krullenlaan gewende gevel als zodanig wordt behandeld. De omliggende terrassen, borstweringen en trappen maken integraal onderdeel uit van het ontwerp

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave