Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

lage duin en d 31 nr 2

Lage Duin en Daalseweg 31

J.D. Zocher jr.

1834

Gemeentelijk monument

Het als Zwitsers Chalet bekend staande pand aan het Halve Maantje in het villapark Duin en Daal is in 1834 door J. D. Zocher jr. ontworpen als jachthuis van de familie Arnold, eigenaar van de buitenplaats Duin en Daal. Het chalet gaat in, of kort voor, 1932 in brand op. De fundering en onderbouw blijven evenwel gespaard. In 1932 wordt het chalet, dan tuinhuis genaamd, op de bestaande onderbouw en in dezelfde verschijningsvorm herbouwd. Sinds kort is het pand uitgebreid.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave