Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.79.Popellaan 1.Kerk St -Raphael

Poppellaan 1

J. de Lugt

1926

Gemeentelijk monument

Vrij Katholieke kerk St. Raphaël


De in het Kinheimpark gelegen hallenkerk is in 1926 gebouwd naar ontwerp van de Bloemendaalse architect J. de Lugt, in de stijl van de Amsterdamse School. Kenmerkend is de hoofdvorm van de kap, een spits tongewelf met de aangekapte kapellen, eveneens spitsboogvormig. Deze vorm is een combinatie van de traditionele gotische constructiewijze en de paraboolvorm uit de Amsterdamse School. De kleine kerk is vrij gelegen tussen de villa’s van het villapark. Ook de tuinaanleg is vergelijkbaar met die van de omringende bebouwing.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave