Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.19. Bloemendaalseweg 94.Witte Villa 1832

Bloemendaalseweg 94

ca. 1832

Rijks monument

Deze statige witgepleisterde villa in de Voorbuurt van Bloemendaal met lijstgevel en twee sierlijke dakkapellen heeft een klassieke uitstraling. Het bouwjaar is niet precies bekend maar volgens het kadaster is de eerste bewoner Angelieus J. Cuperus, advocaat  te Amsterdam in 1832. Vele bewoners zouden na hem nog volgen waaronder de bekende Bloemendaalse dorpsarts Dr. Dirk Bakker die van 1875 tot 1890 in dit pand woonde. Daarna verhuisde Dr. Bakker naar het naastgelegen pand 

nr. 92. In die periode stond ten noorden van dit pand meerdere van deze witte villa’s. 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave