Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.7. Bloemendaalseweg 169.Villa Vrede-Oord

Bloemendaalseweg 169

Architect: J. A. G. van der Steur

1906

Provinciaal monument

Villa Vrede-oord

Op de hoek Bloemendaalseweg Busken Huetlaan staat de in 1906 ontworpen villa door architect 

J. A. G. van der Steur. De opdrachtgever was de heer Kremer. De villa is gebouwd in eclectische stijl, waarin onder meer elementen zijn toegepast ontleend aan de Hollandse Renaissance. Men ziet de combinatie van baksteen en natuursteen, pilasters, zuilen en trapgevel. Na een inwendige verbouwing in 1965 en 1966 fungeren de vertrekken op de begane grond als kantoorruimten.

In de 17de, 18de eeuw en begin 19de eeuw werd er op de gronden van Vrede-oord het blekersvak uitgeoefend.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave