Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.84.Kerkplein 19.Huize Jacqueline

Kerkplein 19

18de eeuw

Rijks monument

Huize Jacqueline

De witgepleisterde woning op de hoek van het Stoelshofje is een oud pand waarvan de bouw waarschijnlijk teruggaat tot de vroege 18de eeuw. Het is gebouwd als woonhuis en stalling (koetshuis) voor de buitenplaats Wildhoef. In 1797 bijvoorbeeld verhuurde mevrouw Kops- de Wolf van Wildhoef het koetshuis met woning aan de heer P.L.Labouchère die het nieuwe Aelbertsberg van haar had gehuurd. Het pand Kerkplein 19 kreeg in de vorige eeuw de naam van ‘Huize Jacqueline’.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave