Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.85.Kerkplein 23-24.Huis ter Kleef

Kerkplein 23-24

1800

Rijks monument

Voorheen herberg Huis ter Kleef

Het grote, dubbele witgepleisterde oude pand, kan al gebouwd zijn begin 18de eeuw. In de Franse tijd, zo omstreeks 1800, is het een herberg met stalhouderij onder de naam van Huis Ter Kleef. Het pand is dan eigendom van de Bloemendaalse aannemer Lambert Rouwens en de huurder is herbergier Jacob Looye. In het midden van de vorige eeuw ratelden er de machines voor het weven van textiel.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave