Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.130. A. Stoopplein 13.Dienswoning Stoopsbad

Adriaan Stoopplein 13

Ed. Cuypers

1924

Rijks monument

Complex Stoop’s bad

Voormalige dienstwoning Stoop’s bad

Vrijstaand, oostelijk op het terrein gesitueerde dienstwoning, in oorsprong bestemd als badmeesterswoning, en opgetrokken op nagenoeg vierkante plattegrond met een bouwlaag onder hoog, rondom overstekend tentdak met dakkapellen aan voor- en achterzijde, en aan de westzijde nog een van de oorspronkelijk aan beide zijden aanwezige schoorstenen. De in een portiek geplaatste ingang bevindt zich links in de voorgevel; de westgevel heeft een rechte erkerpartij (zie ook A. Stoopplein 10).

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave