Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.18. Bloemendaalseweg 183 Schuur Landje van de Boer

Bloemendaalseweg 183

begin 20ste eeuw

Gemeentelijk monument

 

Schuur op landje van De Boer

De houten schuur bevindt zich aan het laantje van Buytentwist, schuin tegenover het gemeentehuis. Als men het laantje afloopt, zie je aan de rechterkant de schuur met naastgelegen tuin van 2500 m2.

In  2007 was het nog een verwaarloosd, overwoekerd stuk grond met een vervallen schuur waarop jaren een kwekerij gevestigd was, namelijk die van familie De Boer. Vervolgens zagen enkele enthousiastelingen wel wat in het stukje natuur om het in stand te houden en richtten de Stichting ‘Het Landje van de Boer’ op. Het landje zelf heeft een metamorfose ondergaan en de houten schuur langs het onverharde pad, die meer dan honderd jaar oud was, staat er nu vier jaar later na een grondige opknapbeurt weer als nieuw bij. Het geheel is nu een gemeenschappelijke beheerde pluk-, proef- en geniettuin die als Stichting Landje van de Boer door vrijwilligers wordt onderhouden. Op 10 november 2010 werd de gerestaureerde schuur en tuin door burgemeester Ruud Nederveen feestelijk geopend.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave