Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.21. Bloemendaalseweg 235 Overveen

Bloemendaalseweg 235

S. Roog

1899

Gemeentelijk monument

Het in 1899 ontworpen herenhuis is op de hoek gelegen van een kleine rij heterogeen ontworpen herenhuizen, met voor- en achtertuin. Ter accentuering van de rij is de hoek risalerend vormgegeven. Ook het linkerdeel verspringt iets ten opzichte van de rij herenhuizen. Stilistisch vertoont het ontwerp invloeden van de sobere Jugendstil. De architect S. Roog is bekend als medewerker van de architect J. van den Ban, met wie hij in de regio diverse villa’s ontwierp.

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave