Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.22. Bloemendaalseweg 236-238.Voormalig Postkantoor Overveen

Bloemendaalseweg 236-238

C. H. Peters

1906

Gemeentelijk monument

Voormalig postkantoor 

Aan de doorgaande weg, binnen de dorpskern van Overveen gelegen postkantoor met dienstwoning, is in 1906 ontworpen door de rijksbouwmeester C. H. Peters. De architectuur vertoont kenmerken van de neorenaissance en de chaletstijl. Typologisch wijkt het postkantoor af van de vele neogotische postkantoren die Peeters ontwierp voor de grote en middelgrote steden. In plaats van deze zogenaamde ‘postkantorenstijl’  paste Peeters een stijl toe meer passend bij de dorpse lintbebouwing. Het postkantoor staat op de hoek met de Tetterodeweg en is, mede vanwege de klokkenstoel, beeldbepalend bij de entree tot de dorpskern. Het postkantoor is verbouwd tot bankkantoor, apotheek en woningen.

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave